Raikon Konepaja Oy

Raikon Konepaja Oy

Raikon Konepaja Oy on vuonna 1949 toimintansa aloittanut tilaus- ja korjauskonepaja.
Panostamme toiminnassamme toimitusvarmuuteen, joustavuuteen ja nopeuteen. Päätoimialoja ovat maanrakennuskoneiden ja laivanrakennuksen korjaustyöt sekä teollisuuden kunnossapitotyöt.
Yritys toimii koneenrakennukseen erikoistuneena tilauskonepajana.


Historia

Raikon Konepaja Oy on 1949 perustettu perheyritys. Konepaja toimii Ruskon kunnassa omistamissaan 1300m2 toimitiloissa. Alkuvuosien pääartikkelina olivat yrityksen perustajan Vilho Raikon kehittelemät tulvapumput. Tulvapumppujen avulla pidettiin kuivana alavia viljelysmaita. Vielä nykyisinkin konepajan valmistamat pumput pitävät maat viljelyskelpoisina. Terästöiden vaatimaa kalustoa alettiin hankkia 70-luvulla, jonka myötä nykyinen toimintalinja alkoi hahmottua. Tänä päivänä yritys toimii koneenrakennukseen erikoistuneena tilauskonepajana.

Henkilöstö

Konepaja työllistää nykyisin 15 henkilöä.

Toimintaperiaatteet

Yrityksen toiminta-ajatuksena on tarjota asiakkaiden tarpeisiin yksilöllistä koneenrakennusta, sekä ylläpitävää ja korjaavaa huoltoa. Päämääränä ovat pitkät asiakassuhteet sekä joustava ja nopea asiakaslähtöinen palvelu.

Asiakkaat

Asiakaskunta muodostuu alueen maanrakennus- ja rakennusalan yrityksistä sekä alueen muista konepajoista ja julkishallinnon laitoksista. Yrityksen kone- ja laitekanta on hyvin monipuolinen ja järeä, jonka takia muut alueen konepajat tilaavat palveluja Raikon Konepajalta.

Sertifikaatit

ISO9001:2015 2019

AQAP 2120 sertifioitu 2011, noudatamme standardia muttemme sertifioi.